Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Blog

Wat heeft jouw paard nodig in de winter?

Heerlijk hé, die winter? De sneeuw zorgt voor een idyllisch landschap en daar kunnen wij alleen maar van genieten. Omdat het buiten zo koud is, staan veel paarden al een tijdje op stal en dat vraagt om andere behoeften van jouw paard. Wij geven drie tips over wat je kan aanpassen wanneer jouw paard langer op stal staat.

...Lees meer...
Wat heb je nodig om je paard te scheren?

Als je paard actief is tijdens de wintermaanden, doe je er goed aan om je paard te scheren. Zo kan ze haar warmte sneller kwijt en blijft haar vacht beter schoon. Er zijn een aantal aspecten waar je op kan letten om hier goed mee aan de slag te gaan. Wij zetten ze hieronder even voor je op een rijtje:

...Lees meer...
Hoe scheer je een paard?

Train jij in de winter je paard door? Dan is het verstandig om de vacht van je paard te scheren. Een paard maakt met koudere temperaturen een extra vacht aan, zodat ze haar temperatuur in de winter beter kan reguleren. Maar wanneer een paard in de wintermaanden fysieke inspanningen levert, helpt een geschoren vacht haar sneller af te koelen na een training. Reden genoeg dus om eens op een rij...

Lees meer...
Corona: Update

Ruitersport Equidrôme is gewoon geopend. We volgen samen met onze medewerkers de richtlijnen van het RIVM.

...Lees meer...
Gastblog NAF: Wedstrijdfitheid in de zomer

De gezondheid van onze paarden is natuurlijk het hele jaar door steeds onze prioriteit. Maar in het zomer seizoen willen we graag maximaal profijt hebben van de training tijdens de winter. Vandaar nu enkele tips om onze paarden te helpen fit en geconcentreerd te presteren gedurende de zomer. Lees hier alle tips!

Lees meer...
Gastblog LeMieux by JRS: Waarom is een technisch dekje beter dan een normaal dekje?

Als je het hebt over LeMieux heb je het automatisch ook over de functionaliteit en technische aspecten van deze producten. Alle verschillende LeMieux dekjes hebben bijvoorbeeld een zwanenhals model en een interlocking singel systeem. Dit klinkt natuurlijk interessant maar wat houdt dit nou precies in? En waarom is dit beter voor jouw paard dan een normaal zadeldek?

Dekjes worden tegenwoordig niet alleen mooier voor het oog van de ruiter, maar zeker ook praktischer voor de rug van jouw paard. Het draait niet meer om enkel een ‘lapje stof’ wat voorkomt dat het zweet van de rug van jouw paard in de kussens van je zadel trekt. Dekjes dienen niet te schuiven onder je zadel, het vocht moeten zij goed opnemen én je wilt natuurlijk ook nog goed voor de dag komen! LeMieux levert kwaliteitsvolle producten en maakt hierbij altijd gebruik van de nieuwste innovaties.

Lees meer...
Optimaal beschermd met Veredus

De zoektocht naar de perfecte beenbeschermer lijkt soms wel op het zoeken van een speld in een hooiberg. Het eisenlijstje voor een perfecte beenbeschermer is dan ook niet niks:

...Lees meer...
Nieuw bij Equidrôme: Kask rijhelmen!

Een nieuwe rijhelm bij Equidrôme? Wat? Welk Merk..?     KASK!
...

Lees meer...
Shinen met Sprenger Diamond Paste?

Sprenger Diamond Paste is een pasta die zorgt dat jouw stijgbeugels, bitten, gespen en andere metalen voorwerpen weer een geweldige glans krijgen. Klinkt té mooi om waar te zien, niet? Daarom testte Iris het voor je uit! En het resultaat mag er zeker wezen... Wij hebben een nieuwe favoriet! Bekijk snel de video voor onze bevindingen

...Lees meer...
Fleurig de wei in met een Imperial Riding Vliegendeken

Voor de meeste mensen is het maar een vreemd gezicht. Naar welke wei je ook kijkt er zijn altijd wel paarden te zien die midden in de zomer staan ingepakt in dekens en vliegenmaskers- of netjes. Dat is ook niet zo gek. Het stikt van de vliegen en dazen, wat bij veel paarden voor jeuk en onrust zorgt. Met een vliegendeken maak je het voor insecten een stuk minder gemakkelijk om jouw paard te steken. Zo kan hij zonder jeuk en in chillmodus genieten van het h...

Lees meer...
Nieuw bij Equidrôme: Samshield kledinglijn!

Kleding? …van Samshield? Ja, echt! Helemaal nieuw, nieuwer, nieuwst! Rechtstreeks vanuit de Franse zon naar Nederland gekomen, zodat jij op je volgende wedstrijd kan stralen in deze gave rijkleding van Samshield!

...Lees meer...
Bron: Ruitersport Equidrôme
Contact
Contact